Sneakerzoekmachine

Jordan Air Jordan 10 sneakers

Geen resultaten gevonden.

Air Jordan 10 Sneakers

Michael Jordan keerde op 19 Maart 1995 terug naar de NBA en maakte zijn debuut tegen de Indiana Pacers. Hij droeg het “Chicago” model van de Air Jordan 10.

Het Air Jordan 10 ontwerp is simplistisch. De originele versie is ontworpen met een gestikte toe. Michael hield niet van het ontwerp van de toe box, waardoor alle daaropvolgende modellen van de Air Jordan 10 een ‘clean’ toe kregen.

De Jordan 10 wordt gekenmerkt door een gewatteerde kraag, een lipje aan de hiel en een vetersysteem met een elastische band. De tussenzool van de 10 is gemaakt van lichtgewicht Phylon, verbonden met een rubberen zool. De zool vermeldt Jordan’s behaalde resultaten als basketbal speler.

De andere modellen van de Air Jordan 10 maken deel uit van de city serie dat vijf modellen van de teams in de NBA omvatte: Chicago, Orlando, New York, Sacramento en Seattle. Deze zijn een van de meest gewilde Air Jordans – de Chicago Air Jordan 10 bijvoorbeeld, werden voor duizenden dollars verkocht op Ebay.

Negen dagen nadat Jordan de wereld verkondigde zijn comeback te maken maakte hij de New York Knicks met de grond gelijk, en scoorde 55 punten in zijn terugkeer in Madison Square Garden. Michael en de Bulls redde het tot aan de play-offs, maar werden uiteindelijk verslagen door de Orlando Magics, onder leiding van Penny Hardaway en Shaquille O’Neal.