Sneakerzoekmachine

Jordan Air Jordan 7 sneakers

Air Jordan 7 sneakers

Na het succes van de Air Jordan 6 in 1992 en Michael Jordan’s eerste NBA Championship zette Tinker Hatfield zijn innovatie in de Air Jordan lijn voort met de Air Jordan 7 – die gedeeltelijk werd geïnspireerd door de West-Afrikaanse Tribal cultuur en deels door de Nike Huarache. De Air Jordan 7 heeft meer kleuren, is qua design simpeler en heeft een lichter ontwerp dan de vorige Air Jordans.

Het ontwerp van de Air Jordan 7 heeft afscheid genomen van de zichtbare Air Units, de doorschijnende zool en het prominente Nike Air logo (behalve op de binnenzool). De bovenkant is vergelijkbaar met die van de Air Jordan 6, slechts kleine veranderingen zijn doorgevoerd. Het ontwerp van de neus is een overblijfsel uit de 6.

Een gestikt Jumpman logo is nu zichtbaar op de hiel van de dunne, ongewatteerde lederen bovenkant. Een driehoekig stuk van de rubberen zool is ingepakt om de tussenzool te beveiligen. De hak wordt gekenmerkt door een hard plastic pijl-vormig stuk met het nummer 23. De achterkant heeft een lipje dat wordt gebruikt om de voet te vergrendelen in de binnenste voering.

De Air Jordan 7 voert een aantal veranderingen door in de Air Jordan-serie: Er wordt weinig gebruik gemaakt van de Nike branding zowel op de schoen als in de marketing campagnes. De reclame’s werden ook aangepast, van Michael Jordan met Mars Blackmon, naar Michael Jordan met Bugs Bunny.

Michael Jordan droeg de op de Olympische spelen geïnspireerde versie van de Air Jodan 7 toen hij het Dream Team leidde naar een gouden medaille op de zomerspelen van 1992 in Barcelona. Dat paar had het nummer 9 op de hiel, wat een referentie was naar Jordan’s shirtnummer 9 in het Amerikaanse team.

Jordan won voor de zesde keer op rij de topscorers titel terwijl hij de Air Jordans 7 droeg en werd weer uitgeroepen tot First Team ALL-NBA, First Team All Defense en een All-Star voor de zevende keer op rij. Hij werd uitgeroepen league MVP voor het tweede jaar op rij en won zijn tweede NBA kampioenschap ring en Finals MVP met de Bulls.