Jordan Air Jordan 6 sneakers

Filters

Air Jordan 6 sneakers

Terwijl Michael Jordan rustig zijn ding deed in de NBA begon designer Tinker Hatfield aan het nieuwe ontwerp voor de Air Jordan 6, alweer de zesde schoen (duh) binnen de collectie.

De tussenzool, zichtbaar luchtkussen en doorschijnende zool zijn overgenomen van de Air Jordan 5, maar zijn tevens enigszins gewijzigd. De bovenkant van de Air Jordan 6 wordt gezegd te zijn ontworpen om het nummer 23 abstract te laten overkomen. Drie Air Jordan 6’s werden gemaakt van leer, terwijl de Black / Infra Red versie van de sneaker werd gemaakt van suède.

De White / Carmine / Black Jordan 6 wordt gekenmerkt door een lederen hiel en bovenkant met karmijnrood suède op de teen en de onderlaag. Andere eigenschappen omvatten een rubberen tong en een hiel van plastic.

De Air Jordan 6 is een geliefde schoen binnen de Air Jordan lijn. De schoen werd oorspronkelijk uitgebracht in 1991. De White / September/ Blue versie werd gezien aan de voeten van Jerry Seinfeld in het tweede seizoen van zijn populaire tv-serie Seinfield.

Tinker Hatfield ontwierp tevens de door de Air Jordan 6-geïnspireerde Batman laarzen gedragen door Michael Keaton in de film uit 1992: Batman Returns. Op het basketbalveld droegen o.a Ray Allen en Vin Baker de White / Navy / Red edities van de Air Jordan 6 op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney.

Tijdens het dragen van de Air Jordan 6 In 1991 scoorde Michael gemiddeld 31,5 punten per spel om zodoende zijn vijfde opeenvolgende NBA topscorers titel te winnen. Dat jaar werd Jordan verkozen tot First Team NBA, First Team All Defense en haalde zijn zevende achtereenvolgende All-Star uitnodiging binnen. Michael Jordan’s skills en toewijding mondde uit in de Bulls eerste NBA kampioenschap en Jordan werd uitgeroepen tot NBA Finals MVP.

Rellen rond de Air Jordan 6 Retro release

Vlak voor de release van de retro versie van de Black / Infra Red, werden foto’s op internet gepubliceerd waaruit bleek dat de kleuren van de tussenzool omgekeerd waren, zodat de rode kleur nu zwart was en vice versa. Door deze aanpak werden veel verzamelaars des duivels. Air Jordan gaf gehoor aan de feedback van de fans, en bedacht zich nog net op tijd.