Sneakerzoekmachine

Jordan Air Jordan 11 sneakers

Air Jordan 11 sneakers

Dankzij de uitstekende prestaties in combinatie met een innovatief design is de Air Jordan 11 (met name het Concord model) een van de meest geliefde basketbalsneakers ooit. Het is door Sole Collector magazine uitgeroepen tot de beste Air Jordan sneaker aller tijden.

Tinker Hatfield’s ontwerp voor de Air Jordan 11 gebruikt voor de eerste keer lakleer op een basketbalschoen. De bovenkant is gemaakt van een polymeer gecoat, dun nylon gaasmateriaal. De kraag en tong zijn opgevuld voor maximaal enkel comfort. De doorschijnende zool ligt boven op een koolstofvezel schacht die extra sprongkracht geeft. De schoen heeft ook een Air Unit over de gehele lengte, voor maximale demping.

Michael droeg de black / varsity royal / white versie in de film Space Jam. Jordan droeg ook dezelfde “Air Jordan 11 Space Jam” schoen in de NBA play-offs. Veel Air Jordan atleten droegen de Air Jordan 11 door de jaren heen; Ray Allen droeg een white / green / gold versie tijdens Celtic’s seizoen in 2008-09.

Toen deze AJ werd gemaakt werd Michael Jordan geciteerd; “Ooit komt er iemand die de Air Jordan 11 onder een smoking draagt”. Maanden later verscheen Boyz II Men op een awards show in smoking, met daaronder de Air Jordan 11. Met de AJ 11 aan zijn voeten werd Michael voor de 10e keer een All-Star, de All-Star game MVP, en was weer league MVP. De Bulls wonnen de NBA-titel voor de vierde keer.