Jordan Air Jordan 13 sneakers

Filters

Air Jordan 13 sneakers

Designer Tinker Hatfield ontwierp in 1998 de Air Jordan 13. Hij haalde zijn inspiratie uit Michael Jordan’s katachtige speelstijl, zonder te weten dat Michael Jordan onder zijn vrienden al de bijnaam ‘The Black Cat’ had.

Het hologram op de bovenkant symboliseert het oog van een panter en de zool heeft een poot-achtig logo. De Air Jordan 13 kenmerkt een hiel en voorkant met Zoom Air en een Phylon tussenzool waardoor het een van de meest comfortabele Air Jordans in de serie is. Een koolstofvezel middenvoet schacht en asymmetrische kraag werden ook op de 13 geïntroduceerd.

Michael Jordan droeg de Air Jordan 13 gedurende het seizoen 1997-1998 en in de play-offs (totdat de Air Jordan 14 uitkwamen in de 1998 NBA Finals tegen Utah Jazz). Michael droeg thuis gedurende het hele seizoen de witte colorway van de Air Jordan 13 en de zwarte versie tijdens uit wedstrijden.

Tijdens het seizoen dat Michael Jordan de Air Jordan 13 droeg werd hij verkozen tot zijn 12e All-Star game (hij was weer de MVP), won zijn record-setting 10e achtereenvolgende topscorers titel en werd uitgeroepen tot First Team All-NBA en First Team All-Defense. De Bulls wonnen van de Jazz door hun derde opeenvolgende titel te winnen, waardoor Michael Jordan zijn zesde NBA kampioenschap en zesde NBA Finals MVP award won.

Air Jordan 13 Retro

De Retro Jordan 13s zijn populair en verkochten en verkopen vrij goed. Er werden slechts 2 colorways uitgebracht voor de kerst, waaronder de immens populaire Black / Red colorway. In 2005 bracht Jordan maar liefst 10 retro modellen uit, wat in de ogen van de fans bizar veel was.