Sneakerzoekmachine

Jordan Air Jordan 23 sneakers

Air Jordan 23 sneakers

Michael Jordan maakte het nummer 23 een van de meest bekende cijfers in de sport geschiedenis. Het was dan ook logisch dat de Jordan fans niet konden wachten op deze release. Tinker Hatfield werd teruggehaald om het team dat verantwoordelijk was voor het design te leiden, hij bracht nieuwe technologie en vakmanschap om een tijdloze aanvulling op de Air Jordan lijn te leveren.

De Air Jordan XX3 was de eerste basketbalschoen die het Nike Considered systeem gebruikte, waarbij afval vermindert werd en milieuvriendelijke materialen werden gebruikt zonder de prestaties van de schoen te verminderen.

De Air Jordan XX3 heeft het laagste profiel van alle Air Jordans. Demping wordt geleverd door Zoom Air en afgestemde IPS pilaren. De tong van elk schoenen is voorzien van twee verschillende logo’s: de linker schoen heeft een Jumpman logo en de rechter schoen heeft het “23” logo. De zool is gemodelleerd naar de duimafdruk van Jordan. De afdruk is ook te zien aan de binnenzijde van de tong om de impact en de identiteit van Michael Jordan te vertegenwoordigen.

Om een maximale hype te creëren rond de release van de Air Jordan XX3, zijn er 23 paren van het Titanium model vrijgegeven en te koop aangeboden op ‘23’ locaties in de Verenigde Staten, de prijs lag rond de $ 230.

Een All-Star colorway werd uitgebracht in Februari van 2008 en andere colorways – met inbegrip van de White / Red, Grey / White / Black / Gold en Stealth – werden kort erna uitgebracht. Een serie van drie versies zijn geproduceerd om Jordan’s drie teams te eren: Black / University Blue / wit voor UNC, Black / Red / White voor de Bulls en Black / Royal / White voor de Wizards.

De Air Jordan XX3 werd weer door veel NBA-spelers gedragen. Chris Paul, Ray Allen en Carmelo Anthony droegen de Air Jordan XX3 in de NBA All-Star game. De Air Jordan XX3 was de laatste genummerde Air Jordan schoen in de serie. Hierna volgende Air Jordans zouden worden genoemd naar het jaar waarin het uitgebracht zou worden.