Jordan Air Jordan 9 sneakers

Filters

Air Jordan 9 sneakers

Na de Chicago Bulls naar drie achtereenvolgende NBA Championships te leiden, ging Michael Jordan met pensioen. Hij had namelijk nog de droom om honkbal te spelen. Michael Jordan tekende in Februari van 1994 een contract bij het minor league baseball team Birmingham Barons. Hij droeg nummer 45 en speelde outfield voor de White Sox affiliate.

Toch is de Air Jordan basketbalschoen blijven voort bestaan. Tinker Hatfield ontwierp de Air Jordan 9, bijgestaan door Mark Smith voor het grafisch ontwerp. En hoewel Michael Jordan nooit de oorspronkelijke Air Jordan 9 droeg op het basketbalveld, draagt het standbeeld dat buiten het United Center in Chicago staat wel de schoenen.

De sneakers zijn wel gedragen door Penny Hardaway, Kendall Gill, BJ Armstrong en Mitch Richmond gedurende het NBA seizoen 93 – 94. De bovenkant van de Air Jordan 9 werd gemaakt van leer, nubuck en gaas. Het nubuck gebied rond de teen bevatte reflecterende glitters. De inlegzool werd overgenomen van de vorige twee Air Jordans. Een ‘One Pull’ veter systeem – een nieuwe innovatie op dat moment – werd geïntroduceerd met de lancering van de Air Jordan 9. Een polyurethaan tussenzool in een tand-achtig ontwerp rust boven op de rubberen zool. Een gegoten plastic afbeelding met een Jumpman logo verscheen op de achterzijde van de Air Jordan 9. De zool van de schoenen werd voorzien van woorden in verschillende talen, wat Michael Jordans wereldwijde populariteit symboliseerde.