Sneakerzoekmachine

Jordan Air Jordan 14 sneakers

Air Jordan 14 sneakers

Nike ontwerpers Tinker Hatfield en Mark Smith kwamen nogmaals samen voor het ontwerp van de Air Jordan 14 – gedragen door Michael Jordan tijdens de finale in 1998. Het was de laatste schoen die hij droeg als speler van de Chicago Bulls.

Michael Jordan raakte de beruchte “Last Shot” tegen de Utah Jazz, terwijl hij de Black-Red versie droeg. Zeven jaar later droegen veel atleten de Retro-versie van de Air Jordan 14. Het idee voor de Air Jordan 14 put inspiratie uit Michael’s liefde voor auto’s, in het bijzonder geïnspireerd op de Ferrari. De Air Jordan 14 showt een Ferrari-achtig schild met een Jumpman logo.

De asymmetrische kraag geeft ondersteuning terwijl de perforaties zijn gemaakt voor meer ventilatie en ademend vermogen. De low-profile hiel en de voorkant met Zoom Air maakt de AJ 14 een comfortabele sneaker. Veel atleten zien de Air Jordan XIV dan ook als een van de best presterende basketbal schoen aller tijden. De sneaker kreeg zijn retro-modellen in 2005 en 2006 in totaal 10 colorways.