Air jordan 4 | Sneaker model | Sneakersquad
Modellen

Air Jordan 4

Na het succes van de Air Jordan 3 leverde Tinker Hatfield vervolgens een van de meest comfortabele en meest geliefde Air Jordans in de serie af, de Air Jordan 4.

Het Jumpman logo maakte zijn tweede verschijning op de tong van de schoen, maar dit keer met het woord “Flight” eronder.

De tussenzool en de snit van de schoen is hetzelfde gebleven als bij de AJ 3. De zichtbare Air unit en gewatteerde tong en kraag zijn ook overgenomen van de voorganger.

Bekijk onze Air Jordan 4 collectie!

Het nubuck materiaal wordt bij deze sneaker voor het eerst geïntroduceerd en is te vinden aan de bovenkant van de sneaker. De Jordan 4 introduceert voor het eerst nieuw materiaal dat moet zorgen voor het verhogen van het ademend vermogen van de sneaker. Meerdere gedeeltes van de Air Jordan 4 bevatten plastic. De hak met de tekst “Nike Air” is gemaakt van plastic en vergelijkbaar met die van de Air Jordan 3.

Om de schoen te promoten zijn er een aantal nieuwe commercials opgenomen, die razend populair bleken te zijn.

De Air Jordan 4 is een van de meest verzameldeschoenen binnen de collectie.


In 1999, tien jaar na de oorspronkelijke release, bracht Nike een aantal Retro Modellen van de Air Jordan 4 uit. De sneakers waren in een dag volledig uitverkocht.

Tijdens het dragen van de AJ 4 werd Michael Jordan voor de 5e keer op rij gekozen tot All Star speler, en werd voor de 3e keer op rij topscorer. Zijn gemiddelde aantal punten lag in het seizoen dat hij deze sneaker droeg op 32.5.

Air Jordan 4 Retro’s

In tegenstelling tot de eerste reeks retro Jordans die uit kwamen in jaren 90, zijn de Jordan 4 Retro’s een gigantisch succes. Toen de Air Jordan 4’s in 1999 werden geretro’d in wit / zwart en zwart / grijs werden de mensen pas echt gek. Winkels raakten binnen een mum van tijd uitverkocht.

Voor Air Jordan was dit een reden om de Retro’s uit te blijven brengen. Voor de mensen die niet weten wat een Retro precies is: Een Jordan Retro heeft een vergelijkbaar ontwerp als het oorspronkelijk uitgebrachte model, maar heeft nieuwe kleuren of enkele kleine wijzigingen in het ontwerp.

De Populaire Reclame’s voor de Jordan IV

“Can/ Can’t”

“Do You Understand?”
Bekijk onze Air Jordan 4 collectie!